Битолчани се подновија со нова Цесна PDF Печати Е-пошта
Сабота, 14 Ноември 2009 14:06

Нова Цесна во БитолаАеро Клуб "Мирко Тодоровски" од Битола оваа година се поднови со нов авион од типот Цесна 172. Авионот е купен од САД и оваа година за прв пат ги доби и македонските национални ознаки Z3-DAE.

 

 

 

 

Авионот Цесна е прв авион од ваков тип во владение на битолскиот аеро клуб и е одлична можност за младите битолчани да се обучат за моторни пилоти на авион, а исто така и за туристички излети до врвот на Пелистер и секако една брза прошетка и разглед на градот Охрид и Охридското езеро. Овој аеро клуб покрај новиот авион поседува и авион од типот Утва-75, Утва-66, а од едрилици Бланик Л23, Вук-Т и ДГ-100.

 

Нова Цесна во Битола