Натпревар во параглајдерство на Водно PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 30 Април 2007 04:26

Натпревар во параглајдерство на ВодноНа 28.04 2007, во 12:00 часот го посетивме Водно со цел да го следиме натпреварот по параглајдерство кој беше организиран од страна на клубот Вертиго, а на стартот се појавија 15 параглајдеристи.

 

 

 

Целта на овој натпревар беше прелет до одредена област со дадена задача попатно. Иако имавме мали потешкотии, сепак успеавме да стигнеме до крстот каде што се наоѓаше местото, односно “пистата“ за полетување. Дуваше северен ветер со брзина од 4-7 метри во секунда, а понатака ќе ги видите фотографиите и видеата од настанот.

Натпревар во параглајдерство на Водно
Натпревар во параглајдерство на Водно
Натпревар во параглајдерство на Водно
Натпревар во параглајдерство на Водно
Натпревар во параглајдерство на Водно

Стефан Ѓорѓиев
Јован Јовановски