Како да направите хартиени модели на авиони? PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 13 Октомври 2008 00:13

Хартиени моделиМалку поинакви модели од досега видените. Сигурно сите како мали сте правеле авиончиња од хартија, па на повеќе ќе најдете неколку различни начини да бидете што покреативни. Триковите и советите се добиени од: Ken Blackburn, рекордер во Гинис за најдолг лет на хартиен авион, Andy Chipling, еден од најголемите професионалци во правење хартиени авиони во Велика Британија и творец на законите за летање на хартиени авиони за Гинисовата книга на рекорди, Mark Bolitho, експерт во виткање на хартија и Frank Jaeger, инжењер во Airbus.

 
 
 
Глајдер
Глајдер 2
Глајдер 3
Канард
Делта

 

Гомез
 
Ники
Игла
Триплан
Сокол
 Локд

И за крај имаме неколку интересни шеми на хартии кои можете да ги испечатите дома и да направите авионче од веќе добро испринтана хартија. Неколку интересни шари:

МиГ

МиГ

Оган

Оган

Црвениот Барон

Црвениот Барон

Црвена Стрела

Црвена стрела

 

Повеќе шеми може да видите на следниот линк.

http://lifeandhealth.guardian.co.uk/guides/paperplanes/0,,,00.html