Криење на фабрика за авиони PDF Печати Е-пошта
Петок, 28 Ноември 2008 10:32

Криење на фабрика за авиониЗа време на Втората Светска Војна корпусот на инженери при американската армија требал да изнајде решение како да ја скрие фабриката на Lockheed Burbank Aircraft Plant за да ја заштити од јапонски воздушни напади. Како воопшто може да се скрие една фабрика за авиони? 

 

 

 

Со мрежи и вештачка рурална средина успеале под камуфлажата да ја сместат целата фабрика а над него да висат објекти кои од воздух би изгледале сосема нормални, селски куќи и полиња. Просто и едноставно да се каже, но само сликата може да покаже како било остварено.

 

Криење на фабрика за авиони