Аеро Клуб "Скопје" успеа да врати во живот Цитабрија PDF Печати Е-пошта
Сабота, 14 Ноември 2009 14:11

ЦитабријаИницијативата на членовите на аеро клубот од Скопје покажа големи резултати со враќање на авионот Цитабрија во живот, за кој преовладуваше мислење помеѓу воздухопловците дека тој авион повеќе нема да летне на небото.

 

 

 

 

Авионот пред една година беше пратен на сервис за поправка и реставрација на авиони во соседната Република Србија. Воздухопловот Цитабрија на 06 Април 2009 година со регистрација Z3-DCX после 20 години за прв пат слета на Спортскиот аеродром "Скопје" - Стенковец и официјално беше врачен овој авион на Аеро Клуб "Скопје" - Скопје.

 

Цитабрија
 

 

 

Цитабрија
 

 

Цитабрија