Mil Mi-17 VAM-302 Видео PDF Печати Е-пошта
Четврток, 12 Октомври 2006 10:30

Mil Mi-17 VAM-302Овој хеликоптер со ознаки VAM-302 се користеше во вежбата десант по вода одржана во Охрид по повод денот на АРМ. Специјалци со чамци од хеликоптерот скокаа во вода во обид да се инфилтрираат на копно. На повеќе имаме две видеа кои се снимани за време на генералната проба близу плажата Горица 1 во Охрид.

 

 

На првото видео хеликоптерот полетува и се упатува кон морнарицата за првата група од специјалци со чамци да скокнат. На второто видео хеликотерот се враќа на плажата и во него влегува втората група на специјалци и тој повторно се упатува кон морнарицата.