Лет во кабината на МАТ 220 PDF Печати Е-пошта
Вторник, 07 Ноември 2006 09:02

МАТ 220Сигурно сте се запрашале како изгледа секојдневната работа на еден цивилен пилот. Како одговор, ви подготвивме две видеа (полетување и слетување) на МАТ 220 Боинг 737-300 во Цирих. Добро слушајте ја фразеологијата која ја користат контролорите и пилотите, како и процедурите кои ги извршуваат во одредени етапи од летот.